Friday, March 4, 2022

Uppsats om inlösen av draklöpare

Uppsats om inlösen av draklöpare



Assef kommer inte att ge upp Sohrab och tvingar Amir till en kamp. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Amir berättar för Baba, som konfronterar Hassan om klockan och pengarna. I detta avseende verkar det som kite runner redemption uppsats romanens fortskridande har nått en hel cirkel, och att resan mot förlösning är fullbordad. Hassan våldtas av Assef i ett försök att hävda sin auktoritet. Amir lever med den skuld han byggt upp under åren på grund av en incident från hans barndom, kite runner redemption uppsats. Få hjälp med uppsatsen.





Citera denna sida



Hem — Uppsatsprov — Litteratur — Draklöparen — En förlösningsresa i draklöparen. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. En av de mest dominerande teman är idén om inlösen för tidigare missförhållanden. Huvudpersonen, en afghansk-amerikan vid namn Amir, förmedlar historien om sin barndom; genom detta inser man de problem han gick igenom och de händelser som kommer att forma handlingen i romanen, kite runner redemption uppsats. Amir söker återlösning för sitt svek mot sin barndoms bästa vän, Hassan. Som barn var Amir och Hassan oskiljaktiga. De två unga pojkarna, även om de tillhörde olika sociala klasser och etniciteter, kunde stanna kvar kite runner redemption uppsats vänner oavsett omständigheterna som presenteras för dem.


Amir, en pashtun, var av högre klass och en annan religiös sekt än Hassan, en hazara. Detta spelade ingen roll för något av barnen. Vänskapen var gyllene, tills en ödesdiger dag efter en drakkamp. Assef kastar sig ut på Hassan medan Amir skyggt står utanför sikte och inte gör något för att hjälpa sin kamrat. Hassan våldtas av Assef i ett försök att hävda sin auktoritet. Den träffade honom i bröstet, exploderade i en spray av rött fruktkött, kite runner redemption uppsats. Hassan vägrar att skada Amir, vilket gör Amir ännu mer arg. Varje försök från Amir att bli av med skulden han känner misslyckas totalt. Han bestämmer sig då för att det enda sättet att bli av med dessa känslor är att bli av med Hassan, kite runner redemption uppsats.


Baba avvisar alla föreställningar om att befria Hassan eller hans fars familj och tuktar Amir för att han antyder en så absurd idé. Amir berättar för Baba, som konfronterar Hassan om klockan och pengarna. Stöld ansågs vara det högsta brottet i afghansk kultur. Ironiskt nog var det dock inte Hassan som stal något, utan Amir: han tog bort all oskuld som Hassan fortfarande hade genom att döma honom för detta brott. Redemption uppenbarar sig fortfarande i romanen. Efter den sovjetiska invasionen av Afghanistan tvingas Baba och Amir att flytta till Amerika. Där bosätter de sig i Fremont, Kalifornien, bland flera andra afghanska flyktingfamiljer. Amir assimilerar sig mycket mer framgångsrikt än Baba; han går på college, gifter sig och så småningom kite runner redemption uppsats ett eget liv.


Han bad mig komma och hälsa på honom, kite runner redemption uppsats. Amir reser till Pakistan, där han får reda på att Hassan och hans fru har mördats och att deras son, Sohrab, har förts bort. Det enda kite runner redemption uppsats att stå i vägen för honom vid ankomsten är den indirekta orsaken till all hans sorg, hans barndomsrival, Assef. Assef kommer inte att ge upp Sohrab och tvingar Amir till en kamp. I detta avseende verkar det som om romanens fortskridande har fullbordats och att resan mot förlösning är fullbordad. Återlösning är inte lätt att uppnå, men ibland skördar de svårast utkämpade striderna den största belöningen. Genom sina kamper för att gottgöra sitt förflutna kite runner redemption uppsats, Amir finner inte bara försoning för sina handlingar, utan får tillbaka en liten bit av sin oskyldiga, obefläckade barndom med Hassan i form av sin brorson Sohrab.


Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. A Redemption Journey in The Kite Runner Ämne: Litteratur Kategori: Böcker Ämne: The Kite Runner Sidor 2 ord: Publicerad: 08 juni Nedladdningar: Ladda ner Skriv ut.


Få hjälp med att skriva, kite runner redemption uppsats. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är kite runner redemption uppsats. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade essäer En studie av temat förlösning som skildras i The Kite Runner av Khaled Hosseini Essay. En titt på karaktären som har störst effekt på karaktären Amir Essay. En titt på läskunnighet som anges i The Kite Runner Essay. Betydelsen av att draken går i The Kite Runner Essay. En studie av användningen av fabler och skrivna verk för hur ords förmåga att skada och läka som avbildas i Kite Runner Essay. En titt på kulturen i Afghanistan i The Kite Runner Essay. Assef: Varför är han som han är uppsats.


Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver A Redemption Journey in the Kite Runner. En inlösenresa i Kite Runner, kite runner redemption uppsats. A Redemption Journey in the Kite Runner [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Grendel Essays Call of The Wild Essays Unbroken Essays As I Lay Dying Essays Just Walk on By Essays. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen?


Anlita en författare. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





12 arga män uppsatsfrågor



Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. A Redemption Journey in The Kite Runner Ämne: Litteratur Kategori: Böcker Ämne: The Kite Runner Sidor 2 ord: Publicerad: 08 juni Nedladdningar: Ladda ner Skriv ut.


Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade essäer En studie av temat förlösning som skildras i The Kite Runner av Khaled Hosseini Essay. En titt på karaktären som har störst effekt på karaktären Amir Essay. En titt på läskunnighet som anges i The Kite Runner Essay. Betydelsen av att draken går i The Kite Runner Essay. En studie av användningen av fabler och skrivna verk för hur ords förmåga att skada och läka som avbildas i Kite Runner Essay. En titt på kulturen i Afghanistan i The Kite Runner Essay. Assef: Varför är han som han är uppsats. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling.


Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver A Redemption Journey in the Kite Runner. En inlösenresa i Kite Runner. Hassan förnekade inte ens anklagelserna eftersom han hade listat ut vad Amir gjorde. Han visste att jag hade svikit honom och ändå räddade han mig ännu en gång, kanske för sista gången. Baba förlorade chansen att se sin son, Hassan, växa upp och förlorade också chansen att ta honom till Amerika så att han kunde börja ett nytt liv. Sohrab förlorade båda sina föräldrar i krig eftersom de fortfarande bodde i Afghanistan, förlorade sin barndom i krig och försökte begå självmord som ett resultat av att Amir gick tillbaka på sitt löfte att hålla honom säker från barnhem.


Soraya förlorade sin rätt till sanningen när Amir höll sitt förflutna hemligt trots att hon öppnade upp för honom om sitt. Det är en sak att förstöra sitt eget liv med skuld, men det är en helt annan fråga när man förstör andras liv. Sohrab var hans sista och enda chans till inlösen. Men hur skulle jag kunna packa ihop och åka hem när mina handlingar kan ha kostat Hassan en chans till samma saker? Och vad Rahim Khan avslöjade för mig förändrade saker och ting. Fick mig att se hur hela mitt liv, långt före vintern , med anor från när den där sjungande Hazara-kvinnan fortfarande ammade mig, hade varit en cykel av lögner, svek och hemligheter.


Men i detta ögonblick insåg han att han kunde förlora allt han har byggt i Amerika, men för första gången i sitt liv brydde Amir sig inte bara om sig själv, han kom överens med vad han hade gjort, och han var redo att lösa sig själv till vilket pris som helst. När du dödar en man stjäl du ett liv. Även om hans fars död påverkade Amir mycket, pressar detta citat Amir att lösa sig själv. Förlusten av sin far gör det möjligt för honom att fortsätta det arv som hans far lämnade efter sig. Amir tror att hans far kämpade med samma skuldkänslor, vilket får honom att tro att han också kan lösa sig själv. Denna insikt är ett utmärkt exempel på hur hans fars död påverkade hans beslut att förlösa sig själv och utrota hans skuldkänslor. Även om Amir vid en ung ålder inte kunde stå upp mot sig själv, lärde hans fars död honom att han bara kan lösa sig själv genom att kämpa för det som är rätt.


Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.

No comments:

Post a Comment