Monday, March 7, 2022

Uppsats om kulturspridning

Uppsats om kulturspridning



I många fall leder kulturell spridning till förändringar i hur olika aktiviteter utförs. Exempel på kulturanalys — afroamerikansk kulturuppsats. Hämtad 7 januari, Vilka vi är Kontakta oss Våra skribenter Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. Ett perfekt exempel kulturell spridningsuppsats handlingen homosexualitet. Världen, kulturell spridningsuppsats. Gratis uppsats om utlämning av Manuel Noriega.





Den kulturella tillägnandets politik



Känner mig fast när du skriver en kulturell spridningsuppsats om kulturell spridning? Om du inte kan komma igång med din uppgift och behöver lite inspiration, då är du på rätt plats. Uppsatser om kulturspridning kräver en rad färdigheter kulturell spridningsuppsats förståelse, kulturell spridningsuppsats, tolkning och analys, planering, forskning och skrivande. För att skriva en effektiv uppsats om kulturell spridning måste du undersöka frågan, förstå dess fokus och behov, skaffa information och bevis genom forskning och sedan bygga ett tydligt och organiserat svar. Bläddra bland våra exempel och välj det mest övertygande ämnet som ett exempel för ditt eget! De främsta orsakerna till kulturell spridning har traditionellt varit migration, handel och kulturell spridningsuppsats. Inte bara är parabolantennen en kulturell egenskap som utvecklats genom spridning, den är också en påminnelse om att tekniska förbättringar kan sprida kulturella egenskaper snabbare än någonsin över kulturer.


Sedan utvecklingens början har många olika kulturer funnits. Civilisationer började och naturligtvis växte imperier, kulturell spridningsuppsats. Flera skäl leder till utvecklingen av stora, mäktiga imperier. Vissa inkluderar kulturell spridning, stora ledare, uppfinningar och mer. De främsta anledningarna var oberoende uppfinningar och kulturella ... Oberoende evolution vs kulturell spridning Sedan början av utvecklingen har många olika kulturer funnits. Kulturellt spridningsexperiment, kulturell spridningsuppsats. Populära ämnen Firande uppsatser Kulturell dimension Uppsatser Kulturella skillnader Uppsatser Kultur Shock Essays Holi uppsatser Halloween uppsatser Festivaler Essays Familjesemester Uppsatser Semester med familjesök Indiska Kultursuppsatser Kulturella förändringsuppsatser Kulturella analyser Uppsatser Uppsatser Minnesvärt Semesteruppsatser Kulturell mångfald Essays Essence of Christmas Essays Subculture Essays My Semesteruppsatser Köp ingenting Daguppsatser Japansk kulturuppsatser.


FAQ Vad är kulturell spridningsuppsats? Kort essä om kulturell spridning. Kulturell spridning är förflyttning av kulturella element, såsom idéer eller materiella artefakter, från en kultur till en annan. Spridningen av kulturella element från en kultur kallas diffusion. Vilket är det bästa exemplet på kulturell spridning? Kulturell spridning hänvisar till spridningen av övertygelser och aktiviteter från en kultur över olika nationaliteter, etniciteter, religioner och kulturer. Ett klassiskt exempel på kultur kulturell spridningsuppsats är amerikanska amerikaners kärlek till den tyska julgurka. Hittar inte det du behöver? Spara tid och låt våra verifierade experter hjälpa dig. Anställ författare, kulturell spridningsuppsats.





övertygande uppsatsämnen gymnasieelever



Känner mig fast när du skriver en uppsats om kulturell spridning? Om du inte kan komma igång med din uppgift och behöver lite inspiration, då är du på rätt plats. Uppsatser om kulturspridning kräver en rad färdigheter inklusive förståelse, tolkning och analys, planering, forskning och skrivande. För att skriva en effektiv uppsats om kulturell spridning måste du undersöka frågan, förstå dess fokus och behov, skaffa information och bevis genom forskning och sedan bygga ett tydligt och organiserat svar. Bläddra bland våra exempel och välj det mest övertygande ämnet som ett exempel för ditt eget! De främsta orsakerna till kulturell spridning har traditionellt varit migration, handel och konflikter.


Inte bara är parabolantennen en kulturell egenskap som utvecklats genom spridning, den är också en påminnelse om att tekniska förbättringar kan sprida kulturella egenskaper snabbare än någonsin över kulturer. Sedan utvecklingens början har många olika kulturer funnits. Detta anses vara en av de mest anmärkningsvärda effekterna av den europeiska invasionen av Amerika. Dessutom bidrog den europeiska invasionen av både Amerika och Afrika till spridningen av religion. Det faktum att de europeiska kolonialherrarna och missionärerna var kristna, förklarar varför de flesta människor i Amerika och Afrika, såväl som många regioner i Asien, ersatte sina inhemska religioner med kristendom och islam.


Helt klart är religion en positiv aspekt av kultur. Det kanske viktigaste positiva exemplet på kulturell spridning är den utbredda acceptansen av formell utbildning. Formell utbildning, allmänt känd som västerländsk utbildning, är kraftkällan bakom den höga globaliseringstakten och tekniska framsteg i världen idag. Formell utbildning, som historiskt sett är förknippad med väst, är en integrerad del av alla kulturer idag. Den tredje världen tenderar att utvecklas på grund av utbildning och teknik. Utbildning, som har sitt ursprung i västvärlden, ersatte gradvis den traditionella utbildningen – populärt kallad icke-formell utbildning – i utvecklingsländerna. Detta markerade den mest anmärkningsvärda positiva effekten av kulturell spridning.


Den viktigaste orsaken till kulturell spridning i världen idag är teknik. Tillsammans med globalism ökar teknologin hastigheten för kulturell spridning på många sätt. Det mest anmärkningsvärda sättet på vilket teknik motiverar kulturell spridning är genom media, särskilt sociala medier. Genom sajter som twitter får människor från olika kulturer interagera och utbyta idéer. På så sätt lånar de interagerande parterna mycket av sina vänner. På så sätt blir idéer globaliserade och ersätter idéer som ursprungligen innehas av människor. Värt att notera är det faktum att, trots att de har alla ovan diskuterade positiva effekter, har kulturell spridning vissa negativa effekter.


Kanske är de mest anmärkningsvärda negativa effekterna av kulturell spridning att det orsakar förlust av identitet och några viktiga traditionella övertygelser. Konceptet, som har förknippats med kulturell synkretism, har också kopplats till förlusten av traditionella metoder och etik. Sådan förlust av etik har beskrivits som roten till moralisk sönderfall i samhället. Moraliskt förfall hänvisar till handlingen av en individ eller ett samhälle som överger traditionella normer, vars kränkning anses vara en styggelse eller ett tabu. Ett perfekt exempel är handlingen homosexualitet. Homosexuella äktenskap är en vanlig företeelse i västvärlden. Traditionellt ansågs idén vara ett tabu i sådana kulturer som den kinesiska och afrikanska kulturen.


Idag är homosexuella relationer en vanlig företeelse i sådana kulturer, tack vare globaliseringen och kulturell spridning. Summan av kardemumman är därför att kulturell spridning har medfört både positiva och negativa effekter, men har medfört mer nytta än skada. Brinkerhoff, David. Grunderna i sociologi. Ferraro, Gray och Susan Andretti. Kulturantropologi: ett tillämpat perspektiv. Belmont, CA: Wadsworth, Van Rheenen, Gailyn. Kontextualisering och synkretism: Navigera i kulturströmmar. Pasadena, Kalifornien: William Carey Library, Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den.


Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium!


LÄS MER. Diskussion Kulturell spridning är tendensen hos en aspekt av en viss kultur att spridas till andra delar av världen och snabbt få acceptans i främmande kulturer. Effekten av kulturell spridning Generellt sett har kulturell spridning förknippats med en konstruktiv inverkan på de främmande kulturerna. Bibliografi Brinkerhoff, David. Att tvinga äldre människor som inte är datorvana att beställa sin medicin online och få den levererad till sina hem är ett bra exempel på lånade kulturella element som tvingas på receptorkulturer. Även om denna process kan eliminera behovet av att hämta medicin personligen, tyder verkligheten på att äldre är mer bekanta med skrivmaskiner än med datorer att det finns några förbisedda detaljer i implementeringen.


Subkulturer kan således behålla sin identitet, samtidigt som de förlorar sin autonomi, med ett lånat element som används som en social kontrollmekanism. Kulturell spridning sker snabbt med tanke på telekommunikationens hastighet och räckvidd. Till exempel, andra länder såväl som U. Kulturell spridning saknar inte politiska konsekvenser. Till exempel, när en dominerande grupp stjäl från en minoritet genom spridning och fortfarande kontrollerar och förtrycker den underordnade gruppen, är detta exploatering. Tänk på fallet med vita rappare i Amerika som lånar från den svarta hiphopkulturen. Med dess kulturella element stulna, adjungerade, tillägnade och okrediterade, blir bidraget från den underordnade uppfinnarkulturen minskat och uttunnat till den grad att det saknar social betydelse.


Men det kan också plötsligt få social betydelse eftersom den dominerande gruppen nu engagerar det. Den approprierande kulturen kan ta det lånade elementet och tillämpa nya, annorlunda och obetydliga betydelser jämfört med dess avsedda innebörd, eller betydelsen kan tas bort helt och hållet. Exempel på kulturell appropriering genom spridning är att namnge atletiska lagmaskoter, musikaliska subkulturer som lånar eller stjäl från varandra och baggy kläder i stadskulturen blir mainstream i förortsamerika. Återigen väcker detta också frågan om hur originell uppfinningskulturen är och vem som äger vissa kulturella element. Vissa metoder är transkontinentala, och ingen bör äga eller hävda dem som exklusiva och dra nytta av dem, även om dessa saker faktiskt händer.


Kulturell spridning är inte alltid politisk. När kulturer lånar av varandra kan de utveckla och förfina det element som de antar. De kan också falla på nya upptäckter när de anpassar element för användning inom sin egen kultur. Kreativ utveckling blir en del av uppfinningen och är ett resultat av serendipity snarare än av beräknad avsikt och design.

No comments:

Post a Comment